Торт "Наполеон"
Вирішила зберегти рецепт тут, бо як виявилось під час нашої вимушеної міграції, не всі записники і книги можна вивезти із собою, а сторінка в інтернеті завжди "під рукою".
Тісто для коржів "Наполеон":
- 500 г борошна
- 300 г замороженого вершкового масла (максимальної жирності)
- 1 яйце
- 1 ст. л. оцту (в мене рисовий)
- 180-190 мл холодної води (разом яйце+оцет+вода повинні складати 250 г)
- борошно для розкочування коржів
1. Натерти заморожене масло у борошно. Перемішати до консистенції "крихти".
2. Змішати яйце з холодною водою і оцтом і додати цю суміш до борошна з маслом.
3. Нашвидкоруч замісити тісто аби воно тільки трималось разом і зберігало всі окремі шматочки масла, які під час випічки нададуть йому бажаної слоїстості. Розділити тісто на 8 однакових шматків, загорнути їх у харчову плівку і відправити у холодильник на 2 години.
4. Дістати перший шмат тіста, покласти на пергамент і розкатати його тонким шаром, обрізати по формі + 2 см по периметру додати на усадку при випічці (в мене кругла форма діаметром 24 см). Проткнути виделкою і випікати за температури 200 градусів десь 5 хвилин.
5. Поки один корж випікається, підготувати наступний. В мене вийшло 8 коржів із заготовлених шматків тіста + 2 коржі із обрізків (їх я подрібнила на крошку для декору). Для всього процесу в мене знадобилось 2 листи пергаменту (використовувала повторно).
Крем робила за цим рецептом, але наступного разу буду шукати інший, цей вийшов надто рідким, але в принципі було смачно. Вже кілька років готую на замінниках цукру, тому замінила цукор пропорційно, як вказано в інструкції.
Торт збирала у круглій формі діаметром 24 см, деякі коржі акуратно підрізала. Зверху посипала крихтами і підсмаженими, подрібненими волоськими горіхами. Відправила у холодильник на ніч. Зранку зняла форму, підмазала сторони кремом і притрусила також крихтою. Зверху додала полуниці.
Коментарі
Дописати коментар