Торт із млинців а-ля Монастирська світлиця (Монастырская изба)

Улюблена класика в новому виконанні💓 Тонкі ніжні млинці, як на мене, більш дієтичний варіант, ніж трубочки із жирного пісочного тіста, а сирний крем містить дуже мало цукру і лише третину вершків у складі. Тому виправдати себе за цей десерт можна тим, що він відносно легкий за вмістом жирів і цукру )))



Нам знадобиться 15 млинців, але рецепт тіста передбачає ще кілька додаткових (про всяк випадок 😉).

Млинці:
- 400 г борошна
- 2 яйця
- 4 г солі
- 40 г цукру (2 ст. л.)
- 80 г олії ( 4 ст. л.)
- 600 мл молока
- 600 мл кип'ятка

Замісити тісто, поступово додаючи молоко і ретельно перемішуючи. Наприікнці влити кип'яток і ретельно перемішати. Випікати млинці як звичайно. Дати млинцям повністю охолонути.

Вишнева начинка:
- 350 г вишні (чи інших улюблених ягід)
- 50 г цукру (2 ст.л. з гіркою)
- 25 г крохмалю (1 ст.л.)
- 50 мл води (2,5 ст.л.)

Вишню розморозити (якщи у вас, як і в мене морожена), сік не зливати. Змішати цукор, крохмаль і воду, влити до вишні. Довести до кипіння і кип'ятити протягом 1 хв до розчинення крохмалю. Дати охолонути.


Сирний крем:
- 200 г сметани
- 170 г сиру (в мене 5% жирності)
- 170 г вершків (33% жирності)
- 35 г цукрової пудри

Змішати всі інгредієнти і пробити блендеров до однорідності. Збити міксером до пишної піни.


А далі доволі простий і медитативний процес скручування млинців із ягідною начинкою (по 0,5-1 столові ложки у кожний). На нижній шар кладемо 5 млинців, промазуємо зверху кремом. Наступний шар 4 млинці, потім 3, 2 і 1, відповідно між шарами сирний крем. Зверху також змащуємо кремом і можна притрусити тертим шоколадом. Дати торту настоятися кілька годин, а краще - ніч. І смакуємо із кавою або чаєм🍒


Коментарі